Πολιτική

Εμβολιασμοί: Σκέψεις για freedom pass 15άρηδων

Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές καθώς η σχετική σκέψη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο

freedom-pass

Κινητικότητα καταγράφεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης τα τελευταία 24ωρα γύρω από το πώς θα ενισχυθούν οι εμβολιασμοί στους νέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται κινήσεις που θα λειτουργήσουν ενθαρρυντικά ως προς την συμμετοχή των μαθητών στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει εισήγηση για μία πρωτοβουλία ανάλογη του freedom pass αλλά με αποδέκτες αυτή τη φορά τους νέους μεταξύ 15-17 ετών.

Η κυβέρνηση σκέφτεται, λοιπόν, να παραχωρήσει σειρά κινήτρων σε αυτή την πολύ κομβική ηλικιακή ομάδα, η οποία μπορεί να απέχει ελάχιστα από την ενηλικίωση, όμως αναπτύσσει μεγάλη κοινωνικότητα. Κοινωνικότητα που όσο και αν είναι αναγκαία κρύβει πολλούς επιδημιολογικούς κινδύνους.

Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές καθώς η σχετική σκέψη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα πρόκειται για οικονομικό κίνητρο (κάτι μάλλον δύσκολο μια και μιλάμε για ανηλίκους) ή για κάποιες διευκολύνσεις σε δραστηριότητες που μπορούν να χαρακτηριστούν αγαπημένες για τα παιδιά αυτά.

Σε κάθε περίπτωση στο Μέγαρο Μαξίμου κρίνουν επιτακτική την ανάγκη για άμεσο εμβολιασμών των μαθητών άνω των 12 ετών, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν για την πιθανότητα τα σχολεία να λειτουργήσουν ως χώροι υπερμετάδοσης του ιού, σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Δείτε επίσης