Πολιτική

Εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού η επέκταση της υποχρεωτικότητας - Προτεραιότητα η εφαρμογή των νέων μέτρων

Αυτό που έχει σημασία είναι να εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα που ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα

maska_closeup

Προσωρινό φρένο στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών βάζει η κυβέρνηση. Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προχωρήσει στην αναγκαστική εφαρμογή της υποχρεωτικότητας και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων όπως π.χ. ένστολοι και εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αυτό που έχει σημασία είναι να εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα που ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα και όλες οι άλλες σκέψεις μοιάζουν να απομακρύνονται, τουλάχιστον προς το παρόν.

Βασικό στοιχείο της νέας πραγματικότητας που θα μπει στη ζωή μας τη Δευτέρα θα είναι η επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου παρατηρηθεί συνωστισμός, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν προαιρετικό:

  • Στους κλειστούς χώρους εστίασης: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες. Δεν είναι υποχρεωτική χρήση της μάσκας.
  • Θέατρα, κινηματογράφοι: Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες και ανεμβολίαστους με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν
  • Κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά και ανεμβολίαστους με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.
  • Στο χώρο εργασίας: Ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι εργαζόμενοι του έχουν κάνει το εμβόλιο.

Δείτε επίσης