Πολιτική

Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Ορκίστηκαν Στυλιανίδης - Τουρνάς - Στο Μαξίμου η πρώτη σύσκεψη

Ορκίζονται ο Χρήστος Στυλιανίδης ως υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Ευάγγελος Τουρνάς ως υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο

orkomosia_polpro

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ως υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Ευάγγελος Τουρνάς ως υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο, ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο υπουργός και υφυπουργός του νεοσύστατου υπουργείου, μεταβαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρώτη σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία.

Θα ακολουθήσει στις 12:30 η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


Υπενθυμίζεται ότι, για να γίνει υπουργός ο Χρήστος Στυλιανίδης, έπρεπε να πολιτογραφηθεί Έλληνας, καθώς διέθετε μόνο την κυπριακή υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα το οποίο υπογράφει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Χρήστος Στυλιανίδης πολιτογραφήθηκε τιμητικά καθώς όπως αναγράφεται «έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα».


Στο ΦΕΚ το οποίο κυκλοφόρησε με ημερομηνία 06/09/2021 γίνεται αναφορά στην πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019, στην αντιμετώπιση σειράς κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική καθώς και στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Με την τιμητική πολιτογράφηση με την οποία ο Χρήστος Στυλιανίδης αποκτά την ελληνική ιθαγένεια και με αυτό τον τρόπο παρακάμπτεται το όποιο γραφειοκρατικό κόλλημα υπήρχε προκειμένου να αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του.

Δείτε επίσης