Πολιτική

Σταϊκούρας στον OT: «Θα υπάρξει -επί τα βελτίω- αναθεώρηση της ανάπτυξης για το 2021»

Η ανακοίνωση θα διεξαχθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το βράδυ – Πάνω από 40 δισ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ

Σταϊκούρας στον OT: «Θα υπάρξει -επί τα βελτίω- αναθεώρηση της ανάπτυξης για το 2021»

Την -επί τα βελτίω- αναθεώρηση της εκτίμησης για την ανάπτυξη του 2021 παραδέχθηκε ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο περίπτερο του Oικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αναμένονται ανακοινώσεις το βράδυ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα αυτό.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου είναι πάνω από 40 δισ., ενώ ήδη η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει κοντά στα 4 δισ. ευρώ μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, εξαιτίας της πανδημίας, τα οποία αφορούν τα 2ο εξάμηνο του 2021.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα τέσσερα «κλειδιά» της ελληνικής οικονομίας, τα οποία είναι: Αποκρατικοποιήσεις, ανάπτυξη, ταμειακά διαθέσιμα και μείωση των κόκκινων δανείων.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε «Θα ακούσετε ελαφρύνσεις στο φορολογικό κομμάτι», υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχει αποφασιστεί οι επιχειρήσεις θα φορολογηθούν του χρόνου με 22%, θα ισχύσει η μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις κατά 4 μονάδες, αλλά και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Συνολικά τα μέτρα αυτά αγγίζουν το 1,8 δις. ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί για την επόμενη χρονιά.

Δείτε επίσης