Πολιτική

Restart από τη ΔΕΘ έκανε ο Μητσοτάκης - Ο οδικός χάρτης της κυβερνητικής πολιτικής

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για την κυβέρνηση, κάνοντας ουσιαστικά επανεκκίνηση στο κυβερνητικό έργο

mitsotakis_deth21

Για τον κ. Μητσοτάκη η διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελούσε μία μεγάλη πρόκληση και ένα σημαντικό ορόσημο: Έπρεπε μέσα από τη διήμερη παραμονή του να αλλάξει σελίδα και να πάει ένα βήμα παραπέρα το κυβερνητικό αφήγημα. Είναι προφανές ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο στόχος επετεύχθη.

Διαμόρφωσε την ατζέντα και έβαλε τα θέματα που ήθελε με τον τρόπο που ήθελε στο δημόσιο διάλογο. Στο οικονομικό πεδίο το πακέτο είναι μεγάλο, κάτι που ουδείς είχε προβλέψει. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων και στοχεύει στην καρδιά του ακροατηρίου της ΝΔ. Την μεσαία τάξη.

Με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι όλα όσα εξαγγέλθηκαν υλοποιηθούν στην ώρα τους η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις όχι μόνο για ένα πειστικό come back, τερματίζοντας έναν μήνα που ισοδυναμεί με την πιο περίοδο στην μέχρι σήμερα διαδρομή της, αλλά τοποθετεί τις βάσεις για να αρχίσει τον προεκλογικό αγώνα στο τέλος της θητείας της, ένα βήμα πιο μπροστά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε πολιτικό επίπεδο ο κ.Μητσοτάκης έδειξε να έχει αντιληφθεί τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και φάνηκε ότι έχει κάνει μία σημαντική πολιτική επιλογή, ως προς την τακτική που θα ακολουθήσει στο δρόμο προς τις κάλπες. Βασικό όχημα για την νίκη ή την ήττα στις επερχόμενες εκλογές θα είναι η οικονομία.

Από το πόσο καλά ή κακά θα πάει το οικονομικό πρόγραμμα θα εξαρτηθούν πολλά. Για αυτό το λόγο στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πολίτες να γίνουν κοινωνοί των κυβερνητικών εξαγγελιών της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσει κύκλος δημόσιων εξειδικεύσεων πρώτα από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και στην συνέχεια από το υπουργείο Ενέργειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως θέλησε να ξεκαθαρίσει και το πότε θα γίνουν εκλογές, μια και το εύρος του οικονομικού πακέτου που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι οι κάλπες έρχονται.

Ήταν από τις λίγες φορές που εν ενεργεία πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με μεγάλη σαφήνεια το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης, η οποία θα γίνει κατά δήλωση του μετά από δύο χρόνια. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η εξήγηση εδράζεται στις πολύ μεγάλες και ευδιάκριτες διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δε χρειάζεται να φτάσουμε στην τελική ευθεία για τις κάλπες για να φανούν.

Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για την κυβέρνηση, κάνοντας ουσιαστικά επανεκκίνηση στο κυβερνητικό έργο.

«Η κυβέρνηση δημιουργεί πλούτο και μοιράζει δίκαια το μέρισμα σε όλους τους πολίτες»


Δείτε επίσης