Πολιτική

Τουρκία: Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα ανατολικά της Κρήτης

Η τουρκική Navtex από τον σταθμό της Αττάλειας επισημαίνει ότι κομμάτια της περιοχής αυτής ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπως δηλώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο του 2020

kriti

Αίσθηση έχει προξενήσει οδηγία που εξέδωσε η τουρκική Navtex, με αφορμή τις έρευνες που ανακοίνωσε ότι θα κάνει η Ελλάδα ανατολικά της Κρήτης και της Κάσου.

Η τουρκική Navtex από τον σταθμό της Αττάλειας επισημαίνει ότι κομμάτια της περιοχής αυτής ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπως δηλώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο του 2020 και μάλιστα προχωρά σε επαναφορά του τουρκολυβικού μνημονίου.

Παρ όλα αυτά, η οριοθέτηση αυτής της περιοχής έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Παράλληλα, κυκλοφόρησε στη γειτονική χώρα το βιβλίο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τίτλο «ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός».

Ο Τούρκος πρόεδρος στο συγγραφικό του έργο τάσσεται κατά της Δύσης αλλά και της Ελλάδας. Για την ακρίβεια, κατηγορεί την Δύση για το προσφυγικό, ενώ ασκεί κριτική σε ΗΠΑ και Ισραήλ.

Υπογραμμίζει ότι πρέπει να αλλάξει η σύνθεση του Υπ. Ασφαλείας, διότι υποστηρίζει πως υπάρχουν Χριστιανικές τάσεις σε αυτό και προτείνει την ένταξη μουσουλμανικών χωρών.

Την ευγνωμοσύνη της Ευρώπης για την Τουρκία ζήτησε ο υπ. Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, αφού όπως δήλωσε η Τουρκία συνέβαλε τα μέγιστα στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών αλλά και την διακίνηση ναρκωτικών:

«Στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά όχι μόνο σε αυτό και στο θέμα των ναρκωτικών η Δύση και κυρίως η Ευρώπη, πρέπει να μας ευγνωμονεί! Δεν υπάρχει στον κόσμο τέτοια επιτυχία ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού.

Με πληροφορίες από skai.gr

Δείτε επίσης