Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ

Ο μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του πρωθυπουργού, κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στην Αθήνα

[345758] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 85ης ΔΕΘ(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό του, κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στην Αθήνα, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα «παραμένει ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος» που στηρίζει εμπράκτως τις δεσμεύσεις της, επενδύοντας στον τομέα της Άμυνας και υποστηρίζοντας τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ «σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο».

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, «τιμούσαμε τις συμμαχίες μας. Από το 1952 το ΝΑΤΟ βρίσκεται στην καρδιά της αρχιτεκτονικής της Ασφάλειας και της Άμυνας της Ελλάδας».

«Η δύναμη του ΝΑΤΟ εδράζεται στις αξίες και τις αρχές του. Ενότητα, αλληλεγγύη και σεβασμός στη Δημοκρατία και τους νόμους» είπε ο πρωθυπουργός. «Σήμερα», πρόσθεσε, «το διεθνές περιβάλλον ασφάλειας εξελίσσεται ταχύτατα και συχνά με τρόπο αναπάντεχο. Αυτό αποτελεί πρόκληση για τη στρατηγική σταθερότητα των περασμένων δεκαετιών».


Δείτε επίσης