Πολιτική

Βαρβιτσιώτης για EUMED: Eπανέλαβε τα σκληρά μηνύματα της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία

Όσα ανέφερε για τη Σύνοδο Κορυφής των EUMED 9 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

varvitsiotis

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά", ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τόνισε πως: «Η Σύνοδος Κορυφής των EUMED επανέλαβε τα σκληρά μηνύματα της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία».

Παράλληλα, σημείωσε πως παραμένει ισχυρό το μέτωπο που λέει ότι τα θέματα πρέπει να επιλύονται με βάση το δίκαιο της Θάλασσας και του σεβασμού των θαλασσίων συνόρων.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία AUKUS, ο ΑΝΥΠΕΞ επισήμανε πως δημιουργείται ένα νέο σκηνικό και ότι ο εκνευρισμός που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο φάνηκε και στο EUMED. Επιπλέον, υποστήριξε πως η Ελλάδα παραμένει στρατευμένη στην εμβάθυνση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ και προσηλωμένη στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως ο Ευρωστρατός, η αμυντική συνεργασία και η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.

Συμπλήρωσε, ακόμη, πως οι σχέσεις με την Κίνα είναι πολύ καλές και ότι η Ελλάδα «δεν σκοπεύει να αλλάξει τη θέση της απέναντι στις κινεζικές επενδύσεις». Σχετικά με τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας δεν έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος» και ότι «εμφανίστηκε στη ΔΕΘ με ένα πρόγραμμα παροχών εκτός των πλαισίων της οικονομίας».

Πρόσθεσε πως δεν έχει πάρει το μάθημα της αποτυχίας της προηγούμενης πολιτικής του. "Δεν ακούσαμε τίποτα για τη μεσαία τάξη. Υποσχέθηκε ότι θα μοιράσει λεφτά και, για να τα βρει, θα φορολογήσει" είπε.

Δείτε επίσης