Πολιτική

Έρχεται η ώρα των αλλαγών στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Φαίνεται ότι βρισκόμαστε κοντά στον «ανασχηματισμό» της επιτροπής με στόχο την πλήρη προσαρμογή της στις καινούργιες ανάγκες

mitsot_loimox

Ολοένα και πιο κοντά έρχεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο κατάλληλος χρόνος για την αντικατάσταση ορισμένων μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων που διαχειρίζεται την πανδημία και συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι ότι στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για τα δύο χρόνια λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία και ανταποκρίθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο.

Παρόλα αυτά, κάποιες φορές ορισμένοι από τους διακεκριμένους λοιμοξιωλόγους επιδόθηκαν σε έναν «μαραθώνιο» ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων, από τις οποίες κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό, εκφράζοντας επί της ουσίας τις προσωπικές τους απόψεις. Άλλος τασσόταν υπέρ μιας «ήπιας» προσέγγισης και άλλος υπέρ μιας πιο «σκληρής».

Στην κυβέρνηση λοιπόν με δεδομένη την παραπάνω εικόνα, διατυπώθηκαν εδώ και κάποιους μήνες απόψεις είτε για αντικατάσταση ορισμένων μελών είτε για αλλαγές στη σύνθεση της, με προσθήκη και άλλων ειδικοτήτων που μοιάζουν να είναι πλέον αναγκαίες, όπως ψυχολόγοι.

Με άλλα λόγια φαίνεται ότι βρισκόμαστε κοντά στον «ανασχηματισμό» της επιτροπής με στόχο την πλήρη προσαρμογή της στις καινούργιες ανάγκες καθώς διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και το βλέμμα είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το προσεχές τετράμηνο θα είναι απολύτως ενδεικτικό για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στο ότι ο κορωνοϊός θα μας «ταλαιπωρήσει» σε μεγάλο βαθμό μέχρι και τον ερχόμενο χειμώνα και με την αλλαγή της χρονιάς σταδιακά θα αποδυναμώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό η όλη στρατηγική απέναντι στην πανδημία θα έχει δύο βασικά στοιχεία:

  • Τη δύναμη της πειθούς με στόχο την αύξηση των εμβολιασμένων καθώς οι σκέψεις περί διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας δεν προχωρούν.
  • Τη σχολαστική εφαρμογή των μέτρων σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Δείτε επίσης