Πολιτική

Νέα αποκάλυψη «Βραδυνή της Κυριακής»: Είχε γίνει και άλλη απόπειρα δολοφονίας του Ζάεφ

Την αποκάλυψη αποτροπής δολοφονίας του Ζάεφ επιβεβαίωσε εμμέσως ο Σκοπιανός ηγέτης - Τι αποκαλύπτει η «Βραδυνή της Κυριακής»

6-7 k1 a

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της «Βραδυνής της Κυριακής» για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ζόραν Ζάεφ, που απέτρεψαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας προέβη σε δήλωση με την οποία, επί της ουσίας, επιβεβαιώνει την αποκάλυψη.

Το ρεπορτάζ της «Βραδυνής της Κυριακής» συνάντησε μεγάλη απήχηση στα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και σε ΜΜΕ της Αλβανίας της Σερβίας και της Βουλγαρίας. Και όλα αυτά, την ώρα που η εσωτερική πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα θυμίζει κινούμενη άμμο και η κυβέρνηση Ζάεφ αντιμετωπίζει προκλήσεις που δοκιμάζουν τη σταθερότητά της.

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται διαρκώς σενάρια για την προσπάθεια επανόδου του Γκρουέφσκι, αλλά για την ώρα ο Ζάεφ με την στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. παραμένει απρόσβλητος.

Πηγές των Σκοπίων αναφέρουν ότι οι τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου θα είναι μία ευκαιρία για την αντιπολίτευση να αμφισβητήσει ή και να ανατρέψει τον Ζάεφ, και ήδη έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ήταν η δεύτερη απόπειρα


Δείτε επίσης