Πολιτική

Κινητικότητα για τις φρεγάτες - Ανακοινώσεις από Μητσοτάκη - Μακρόν

Όπως όλα δείχνουν το πρωί της Τρίτης θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις στο γαλλικό προεδρικό Μέγαρο από τον πρόεδρο Μακρόν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΜΑΚΡΟΝ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Εξελίξεις αναμένεται να έχουμε μέσα στα επόμενα 24ωρα στο θέμα των ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις φρεγάτες και την αγορά τους, σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr.

Όπως όλα δείχνουν το πρωί της Τρίτης θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις στο γαλλικό προεδρικό Μέγαρο από τον πρόεδρο Μακρόν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δηλώσεις οι οποίες πιθανότατα θα αφορούν όχι μόνο την τουρκική προκλητικότητα και τον ενισχυμένο Ελληνογαλλικό άξονα αλλά ίσως και την αγορά πολεμικών πλοίων από τη χώρα μας.

Ορισμένες πηγές εκτιμούν ότι στο Παρίσι το παρόν θα δώσουν εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στοιχείο που δεν αποκλείεται να συνδέεται με το ζήτημα των υπό αγορά φρεγατών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσουν μεγάλη στρατιωτική συμμαχία από το Παρίσι.

Βασικός πυλώνας της συμφωνίας είναι η υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ των δύο χωρών για την πώληση από τη Γαλλία τριών υπερσύγχρονων φρεγατών τύπου Belharra στην Ελλάδα.

Οικονόμου: «Ας κάνουμε λίγη υπομονή»


Δείτε επίσης