Πολιτική

Επιθετική τακτική της κυβέρνησης αποφάσισε ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές στα στελέχη του να βγαίνουν «επιθετικά» και να επιλύουν ζητήματα που προκαλούν εστίες δυσαρέσκειες

kiriakos mitsotakis DT1

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών διατηρείται από τη βελτίωση της σκληρής καθημερινότητας και όχι από τα λεγόμενα «μεγάλα project» της πολιτικής σκηνής.

Στο πλαίσιο αυτό μετά και τον εξαιρετικά δύσκολο Αύγουστο που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ αναδιατάσσει τις δυνάμεις της και δημιουργεί καινούργιες προτεραιότητες. Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές στα στελέχη του να βγαίνουν «επιθετικά» και να επιλύουν ζητήματα που προκαλούν εστίες δυσαρέσκειες. Είναι σαφές, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, ότι δε θέλει η κυβέρνηση να ακολουθήσει μία παθητική στάση απέναντι στα προβλήματα αλλά να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά.

Γι αυτό η γραμματεία συντονισμού της κυβέρνησης είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους ηγεσίες των υπουργείων με στόχο την αποστολή του μηνύματος ότι η χώρα γυρνά σιγά σιγά στην μετά κορονοϊού εποχή, με βασικό όχημα την οικονομία και το μέρισμα ανάπτυξης προς όλους.

Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Μητσοτάκης μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο σκοπεύει να επισκεφτεί ολόκληρη τη χώρα, επιμένοντας στην προσωπική επαφή με την κοινωνία, θέλοντας να επικοινωνήσει τους άξονες τις πολιτικής του.

Σήμερα επισκέπτεται τη Σάμο, όπου και θα ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στη διαχείρηση του προσφυγικού , μέσα από την νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή που θα παραδώσει στην τοπική κοινωνία.

Επόμενος σταθμός θα είναι η δυτική Μακεδονία με κεντρικό στοιχείο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου το δεύτερο μισό της κυβερνητικής θητείας θα κυλήσει με κεντρικό άξονα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, καθώς στο πρωθυπουργικό γραφείο επιμένουν να τονίζουν ότι οι εθνικές κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Δείτε επίσης