Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: «Ναι στις παρελάσεις με προστασία της δημόσιας υγείας»

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τοποθετήθηκε τόσο για τα περιστατικά βίας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, χαρακτηρίζοντας αποτρόπαιες τις ναζιστικές συμπεριφορές όσο και για τις φετινές παρελάσεις και την έξαρση των κρουσμάτων στα παιδιά

kera_252863_233778_type13262

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τοποθετήθηκε τόσο για τα περιστατικά βίας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, χαρακτηρίζοντας αποτρόπαιες τις ναζιστικές συμπεριφορές όσο και για τις φετινές παρελάσεις και την έξαρση των κρουσμάτων στα παιδιά.

«Έκανα αναφορά στον εισαγγελέα και πραγματοποιείται ΕΔΕ», τόνισε προσθέτοντας ότι «η βία δεν έχει καμία στα σχολεία» διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα η υπουργός αναφέρθηκε στα σχολεία, λεγοντας στον Σκάι, ότι τον Αύγουστο είχαμε τρεις χιλιάδες περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών σε σχέση με τον Σεπτέμβριο οπότε άνοιξαν και τα σχολεία.

Όπως ανέφερε τον Αύγουστο καταγράφηκαν 17 χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά ενώ το Σεπτέμβριο 14 χιλιάδες κρούσματα. «Λειτούργησαν τα πρωτόκολλα» δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός αποκάλυψε ότι πάνω από 90% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα σχολεία προέρχονται από τα σελφ τεστ, λέγοντας πως είναι ένα πολύτιμο εργαλείο εντοπισμού των ασυμπτωματικών για να περιορίσουμε τη διαφθορά.

Για τα ΑΕΙ


Δείτε επίσης