Πολιτική

Μητσοτάκης: «Κόκκινη κάρτα» στον Μπογδάνο - Μήνυμα για ανάλογες συμπεριφορές

Ο πρωθυπουργός αντέδρασε ακαριαία μόλις πληροφορήθηκε τους προκλητικούς ισχυρισμούς του κ. Μπογδάνου ότι οι κομμουνιστές αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους Τούρκους

mitsotakis-maska-696x430

Υψηλό συμβολισμό με πολλά μηνύματα είχε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να βγάλει «κόκκινη κάρτα» στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, καθώς τον έθεσε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, μετά το εμφυλιοπολεμικού τύπου διχαστικό παραλήρημα στη Βουλή.

Ο βουλευτής συνέχισε και κορύφωσε τον ιδεολογικό κλεφτοπόλεμο που είχε ανοίξει εδώ και καιρό με την ηγεσία της ΝΔ, εμφανιζόμενος ως εκφραστής ακραίων απόψεων.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον», υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την απόφαση που έλαβε από την Σλοβενία, όπου βρισκόταν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέσει εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τον κ. Μπογδάνο. «Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Ο πρωθυπουργός αντέδρασε ακαριαία μόλις πληροφορήθηκε τους προκλητικούς ισχυρισμούς του εκλεγμένου με το κυβερνών κόμμα βουλευτή ότι οι κομμουνιστές αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους Τούρκους. Για να υποστηρίξει την άποψή του ο κ. Μπογδάνος επικαλέσθηκε ρήση του αμφιλεγόμενου Γεωργίου Γρίβα, ο οποίος πριν από την εμπλοκή του στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα των Κυπρίων ήταν γνωστός για την αντικομουνιστική δράση του την περίοδο της Κατοχής και μετέπειτα.

Δείτε επίσης