Πολιτική

Novartis - Πρόεδρος Προανακριτικής: «Η μη εμφάνιση των μαρτύρων ενισχύει τις ενδείξεις εγκλημάτων»

«Όσοι επιχειρούν να παρεμποδίσουν το έργο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, θα αποτύχουν»

αερ΄=

«Η μη εμφάνιση των μαρτύρων ενισχύει τις ενδείξεις για τα εγκλήματα που διερευνούμε», υπογράμμισε για την υπόθεση Novartis ο Γιάννης Μπούγας.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής αποχώρησε λίγο μετά τις 6.30 από τη ΓΑΔΑ μαζί με τον εισηγητή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, και συνέχισε ως εξής: «Όσοι επιχειρούν να υπονομεύσουν ή να παρεμποδίσουν το έργο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την αναζήτηση της αλήθειας, θα αποτύχουν».

«Η μη εμφάνιση των μαρτύρων όχι απλώς δεν αποδυναμώνει, αντίθετα ενισχύει τις ενδείξεις για τα εγκλήματα που διερευνούμε», δήλωσε ο κ. Μπουγάς, ο οποίος ενημέρωσε ότι και σήμερα (19 Φεβρουαρίου) η αντιπροσωπεία της Προανακριτικής βρέθηκε ενώπιον της άρνησης και της δεύτερης κηδευθείσας μάρτυρος να εξεταστεί ενώπιον τους.

«Αυτό συνέβη και χθες» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι η μόνη αρμόδια για την επικοινωνία με τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, είναι η Διεύθυνση Προστασίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η επιτροπή απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπάλληλο και εξέδωσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής. Η «Αικατερίνη Κελέση» αναζητήθηκε και δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της.

Δείτε επίσης