Πολιτική

Οικονόμου για αποφυλάκιση Πατέλη: «Αντιλαμβάνομαι ότι η υπόθεση θα επανεξεταστεί στην κατεύθυνση που ορίζει η Δικαιοσύνη»

Γιάννης_Οικονόμου_2005-640x427

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, έχει ασκήσει τα καθήκοντά του για να εξεταστεί η απόφαση του Εφετείου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η υπόθεση θα επανεξεταστεί στην κατεύθυνση που όλοι φανταζόμαστε ότι πρέπει να εφαρμόζονται και να υλοποιούνται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά εγκληματικές πράξεις» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το πως κρίνει η κυβέρνηση την απόφαση του Εφετείου για αποφυλάκιση του Πατέλη:

«Πρώτ’ απ’ όλα, η Κυβέρνηση περιγράφει τα γεγονότα. Τα γεγονότα, έτσι όπως ιστορικά έχουν καταγραφεί, δείχνουν ότι επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η δίωξη της Χρυσής Αυγής και ο χαρακτηρισμός της ως εγκληματική οργάνωση, κόπηκε η κρατική χρηματοδότησή της και επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η δίκη της. Την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης συνέβαιναν διάφορα παράδοξα, ένα από τα οποία ήταν και ο ισχυρισμός ότι δεν βρίσκονταν μεγάλη αίθουσα για να συνεχιστεί η δίκη. Αυτό, λοιπόν, είναι η αποτύπωση μιας ιστορικής πραγματικότητας.

»Για το συγκεκριμένο ερώτημα που μου είπατε, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει ασκήσει τα καθήκοντά του για να εξεταστεί η απόφαση του Εφετείου.

»Αντιλαμβάνομαι ότι η υπόθεση θα επανεξεταστεί στην κατεύθυνση που όλοι φανταζόμαστε ότι πρέπει να εφαρμόζονται και να υλοποιούνται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά εγκληματικές πράξεις. Να προσθέσω εδώ ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα -που συζητούμε και που σύντομα θα ψηφιστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο- αυξάνεται ο χρόνος έκτισης της ποινής, ο χρόνος παραμονής υπό κράτηση σε σχέση με αυτά που ίσχυαν προηγουμένως».

Δείτε επίσης