Πολιτική

Εμβάθυνση ελληνοβρετανικών σχέσεων στη συνάντηση Μητσοτάκη-Τζόνσον

Στην αυριανή συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιχειρήσει με τον Βρετανό ομόλογο του μία συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις

w15-19480224877875

Στην συνάντηση του την Τρίτη 16/11 με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον λίγο μετά τις 15:00 ώρα Ελλάδος, στην Downing Street, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει με τον Βρετανό ομόλογο του μία συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τις επενδύσεις, τον τουρισμό εν όψει του 2022 αλλά κυρίως την από κοινού εξεύρεση τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδος-Μ. Βρετανίας στους παραπάνω τομείς.

Εξάλλου, όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στην προ ημερών συνέντευξη του στην βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», η συγκυρία μοιάζει πρόσφορη ώστε να υπογραμμιστεί ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας αλλά και να εμπεδωθεί πως «η Ελλάδα δεν είναι μόνον προορισμός για τουρισμό, είναι και για επενδύσεις».

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ακόμα συναντήσεις με επενδυτές και εκπροσώπους του Συνδέσμου Βρετανών Βιομηχάνων, ενώ θα μετάσχει σε εκδήλωση για τους Έλληνες της Διασποράς.

Αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του παρθενώνα


Δείτε επίσης