Πολιτική

«Πάει» Βουλή η πολιτική κόντρα για την πανδημία

Vouli_1_new-1

Στη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αν και τυπικά επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το «καυτό» ζήτημα της ακρίβειας, εντούτοις είναι σίγουρο πως η πανδημία θα βρεθεί στο επίκεντρο της κόντρας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Στη Βουλή… μεταφέρεται τη Δευτέρα, ανήμερα της εφαρμογής των νέων μέτρων που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους πολίτες, η πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει στη «σκιά» του τέταρτου κύματος, που «σαρώνει» όλη τη χώρα.

Το πολιτικό μπινγκ μπανγκ πυροδοτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, το οποίο ακολούθησε επίσημη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήραν στελέχη της Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό «σόου» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η χώρα θρηνεί, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «εργαλειοποιεί» πανδημία και νεκρούς.

Τυπικά, η σημερινή προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η οποία έχει προγραμματιστεί για 12.15 το πρωί κατόπιν πρόκλησης του κ. Τσίπρα, έχει θέμα την ακρίβεια, αλλά είναι βέβαιο ότι τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα αναφερθούν στην εξέλιξη της πανδημίας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τις συστάσεις τους προς τους πολίτες, να κάνουν άμεσα το εμβόλιο, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιδημιολόγων, εάν οι ρυθμοί εμβολιασμού συνεχιστούν, όπως «πήγαν» από τις αρχές Νοεμβρίου, τότε προς τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά η έξαρση της πανδημίας θα αρχίσει να υποχωρεί, δίνοντας τις αναγκαίες «ανάσες» στο ΕΣΥ, που εξακολουθεί να πιέζεται ασφυκτικά, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε επίσης