Πολιτική

Στο «τραπέζι» λίστα με αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ενόψει Χριστουγέννων

metra-covid

Μονόδρομος η λήψη αυστηρότερων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, αν δεν αποδώσουν τα ήδη υπάρχοντα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες αφήνουν κυβερνητικοί παράγοντες, αν αυτά που έχουν τεθεί σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα, δεν δώσουν αποτελέσματα ως προς τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού.

Ενδεικτική η δήλωση του υπουργού Υγείας, ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων, οπότε και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις. Ο Θάνος Πλεύρης άνοιξε «παράθυρο» σε νέα επιπλέον μέτρα ενόψει των γιορτών. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει στο «συρτάρι» τη λίστα με τους αυστηρότερους περιορισμούς, που θα αφορούν και πάλι τους ανεμβολίαστους.

Από την πλευρά του, και ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ή μέτρα μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ πρόσθεσε ότι «η μάσκα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους και όπου εξωτερικά υπάρχει συνωστισμός».

Ο ίδιος είπε ότι «οι δείκτες που μας ανησυχούν περισσότερο είναι οι νοσηλείες και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Παρακολουθούμε την κατάσταση, ενισχύεται το ΕΣΥ, ενισχύεται και από τον ιδιωτικό τομέα με την επίταξη υπηρεσιών.

Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά είναι διαχειρίσιμη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «Μας απασχολεί και ο δείκτης των θανάτων, φυσικά. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι ο εμβολιασμός και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε. Φυσικά οι θάνατοι μας στεναχωρούν».

Παρόμοια ήταν η και τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, τονίζοντας ότι θα τεθούν σε εφαρμογή αυστηρότερα μέτρα. αν χρειαστεί.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης πως είναι πρόωρο να γίνει συζήτηση για περαιτέρω μέτρα στην εστίαση και τα σουπερμάρκετ.

Πάντως, και οι τρεις ξεκαθάρισαν ότι γενικευμένο lockdown δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβληθεί.

Δείτε επίσης