Πολιτική

«Ο εμβολιασμός η λύση, όχι το lockdown» το μήνυμα της κυβέρνησης

athina-koronoios

«Εγώ έχω αποκλείσει το lockdown για πρακτικούς και ηθικούς λόγους, για λόγους αρχής», είπε ο Μάκης Βορίδης

«Μόνη λύση ο εμβολιασμός» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση, απαντώντας στα σενάρια, που θέλουν τη χώρα να βρίσκεται μία «ανάσα» από το καθολικό lockdown.

Κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο αυτό εμφανίστηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός. Παράλληλα, τόνισε ότι χθες Τετάρτη, κλείστηκαν 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έκλεισαν ραντεβού για τρίτη δόση.

Την ίδια ώρα, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι το lockdown αποκλείεται για πρακτικούς και ηθικούς λόγους.

«Εγώ έχω αποκλείσει το lockdown για πρακτικούς και ηθικούς λόγους, για λόγους αρχής, για λόγους δικαιωμάτων, για λόγους κατανομής του βάρους». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης.

«Η Γερμανία βρέθηκε στην ανάγκη να αγοράζει κλίνες ΜΕΘ από γειτονικές χώρες, επειδή δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της. Είναι κακό παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας η Γερμανία», ήταν τα λόγια του.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ακόμα ότι «στους διασωληνωμένους, το 85% είναι ανεμβολίαστοι και 15% εμβολιασμένοι, όμως σε ότι αφορά τους θανάτους οι ανεμβολίαστοι είναι το 95% και οι εμβολιασμένοι το 5%, ενώ όπως δείχνουν τα νούμερα για την Ευρώπη, σε χώρες με αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν λιγότεροι θάνατοι, από ότι σε χώρες με μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη».

Δείτε επίσης