Πολιτική

«Ούτε μικρό, ούτε μεσαίο ούτε μεγάλο lockdown» για εμβολιασμένους διαμηνύει η κυβέρνηση

oikonomou

Το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει στο συρτάρι σχέδιο επιβολής lockdown, που θα αφορά τους εμβολιασμένους, εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

«Δεν σκεφτόμαστε μέτρα για περιορισμούς σε εμβολιασμένους, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση «συνεχίζει την πολυμέτωπη προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας» και «παρακολουθεί στενά τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις». Ειδικά για τη μετάλλαξη «Όμικρον», ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «προκαλεί ανησυχία σε όλο τον πλανήτη.

Έτσι και εδώ αποφασίστηκαν αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των ταξιδιωτών από αυτές τις (αφρικανικές) περιοχές.

Όλοι εξετάζουν τα δεδομένα και τα ευρήματα από τη μετάλλαξη». Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως στην Κυβέρνηση «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουμε διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι. Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει, υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική».

Αναφορικά με την αναβολή του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για «μεγάλο πολιτικό γεγονός. Θα δημιουργούνταν μια πρόσθετη επικινδυνότητα με χιλιάδες ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι θα τηρούνταν όλα τα μέτρα.

Εξάλλου, δεν υπάρχουν πολιτικά γεγονότα που να μας πιέζουν για να βιαστούμε να κάνουμε το συνέδριό μας.

Αυτό θα γίνει αργότερα, όταν τα πολιτικά μηνύματα δεν θα είναι σε δεύτερη μοίρα λόγω της πανδημίας».

Δείτε επίσης