Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα που υφίστανται άτομα με αναπηρία

sakelaropoulou
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τρία άτομα που χρησιμοποιούν λευκό μπαστούνι και δύο με σκύλο οδηγό

Ότι πρέπει να καταπολεμηθούν οι προκαταλήψεις που υφίστανται τα άτομα με ειδικές ανάγκες τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου που, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο πέντε άτομα με οπτική αναπηρία.

Να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τον αποκλεισμό, τις διακρίσεις που υφίστανται. Και αυτό αφορά όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τρία άτομα που χρησιμοποιούν λευκό μπαστούνι και δύο με σκύλο οδηγό. Στη συνάντηση παρέστη και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συνομιλία μαζί τους, τονίζοντας ότι της περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να κινηθούν στην πόλη, τον χαμηλό αριθμό εκπαιδευτών κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων και τους σκοπέλους που συναντούν στην πρόσβαση σε δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες ή στα μαζικά μέσα μεταφοράς, όταν συνοδεύονται από σκύλο οδηγό τυφλών.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «κύριο μέλημά μας είναι να απαλλάξουμε την καθημερινότητά τους από τα εμπόδια που την δυσχεραίνουν. Να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τον αποκλεισμό, τις διακρίσεις που υφίστανται. Και αυτό αφορά όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία».

Καταλήγοντας, η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι «μόνο έτσι η κοινωνία μας θα αποδειχθεί συμπεριληπτική και αλληλέγγυα προς όλα τα μέλη της».

Δείτε επίσης