Πολιτική

Ανδρουλάκης VS Παπανδρέου: Ποιον στηρίζουν οι «4» που έμειναν εκτός κούρσας

androulakis-papandreou-eurokinissi

Οι προβολείς είναι στραμμένοι στη μονομαχία Ανδρουλάκη-Παπανδρέου της επόμενης Κυριακής, με τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων που έμειναν εκτός κούρσας να «δουλεύουν» στο παρασκήνιο...

Με το Νίκο Ανδρουλάκη να αποτελεί το φαβορί για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, καθώς το ποσοστό που συγκέντρωσε στην πρώτη τον έφερε πρώτο και με διαφορά από τον Γιώργο Παπανδρέου, σε όλα τα επιτελεία στο ΚΙΝΑΛ επικρατούν παρασκηνιακές ζυμώσεις για την επικείμενη μονομαχία.

Αναμφίβολα το ποσοστό που συγκέντρωσε ο κ. Ανδρουλάκης δεν ανατρέπεται εύκολα και μόνο με θαύμα θα μπορούσε ο κ. Παπανδρέου να το ανατρέψει.

Ωστόσο, μάχη που δεν δίνεται δεν θεωρείται χαμένη και γι’ αυτό ο κ. Παπανδρέου επιμένει να είναι υποψήφιος στο δεύτερο γύρο των εκλογών, γεγονός που κάνει τα υπόλοιπα στελέχη να αναρωτιούνται.


Ακόμη και οι συνεργάτες του φαίνεται να είναι μοιρασμένοι στα δύο, καθώς μερικοί πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να είναι ξανά υποψήφιος, δίνοντας έτσι στον κ. Ανδρουλάκη την ευκαιρία να αναδειχθεί ο νέος ηγέτης του ΚΙΝΑΛ, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να είναι παρόν στη μάχη.

Ρόλο σημαντικό παίζουν και οι άλλοι υποψήφιοι που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα ανακοινώσει αύριο το μεσημέρι τις προθέσεις του για το ποιον σχετικά θα υποστηρίξει.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν βρίσκεται κοντά στις απόψεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, του τηλεφώνησε για να συναντηθούν.


Προβληματισμός επικρατεί και στους άλλους υποψηφίους που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου. Ο Παύλος Γερουλάνος για παράδειγμα, αν και πρώην υπουργός του κ. Παπανδρέου δεν ξέρει κανείς, τι θα κάνει και αν θα υποστηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό ή τον κ. Ανδρουλάκη, με τον οποίο φαίνεται να βρίσκονται κοντά.

Προσπάθεια θα καταβληθεί και προς τον κ. Καστανίδη εκ μέρους του κ. Παπανδρέου, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης δεν έχει αποφασίσει ακόμη, αν και οι σχέσεις του με τον κ. Ανδρουλάκη δεν είναι και οι καλύτερες.


Σε κάθε περίπτωση, μεγάλος αγώνας δίνεται από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, καθώς στόχος του επιτελείου του είναι η νίκη του με ποσοστό, που θα ξεπεράσει το αντίστοιχο της επικράτησης της Φώφης Γεννηματά στις κάλπες του 2017, το οποίο είχε συγκεντρώσει περίπου το 70%.

Δείτε επίσης