Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Μετρούν «κουκιά» οι δύο μονομάχοι - Ποιον ψηφίζει ο Π. Χρηστίδης

androulakis-papandreou-eurokinissi

«Η ψήφος είναι μυστική», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης

«Αδειάζει η κλεψύδρα» για τη μονομαχία Ανδρουλάκη-Παπανδρέου στην κάλπη της επόμενης Κυριακής, με τα δύο «στρατόπεδα» να ζυγίζουν... δυνάμεις, μετρώντας «συμμάχους».

Χθες, ο Ανδρέας Λοβέρδος άνοιξε τα χαρτιά του, αποκαλύπτοντας ότι θα στηρίξει τον κ. Ανδρουλάκη στο ντέρμπι της Κυριακής, σημειώνοντας πάντως ότι «οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας. Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Την ίδια ώρα για «μυστική ψήφο» κάνει λόγο ο Παύλος Χρηστίδης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν περιμένουν οι πολίτες από εμένα, δεν ζούμε στη δεκαετία του 60 και ως κομματάρχης εγώ να βγω και να δίνω γραμμές. Αυτό είναι κάτι πολύ μακριά από εμένα», ενώ φρόντισε να επισημάνει ότι η ψήφος είναι μυστική.

Πρόσθεσε ότι και με τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ έχει συμπορευθεί πολλά χρόνια τώρα και θα συμπορευθεί και όλα τα επόμενα και πως είχε επικοινωνία και με τους δύο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αυτονόητη τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου εσωκομματικών εκλογών, λέγοντας ότι είναι δημοκρατική και θεσμική διαδικασία.

Κάλεσε όσους ψήφισαν στον πρώτο γύρο να έρθουν και στον δεύτερο, αφού η υψηλή συμμετοχή είναι εγγυητής για την επόμενη ημέρα, για μια παράταξη μεγάλη που θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό του χαρακτήρα.

Τώρα, όσον αφορά την τηλεοπτική μάχη, το ενδεχόμενο ενός debate ανάμεσα στους δύο «μνηστήρες» για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, μάλλον απομακρύνεται, καθώς παραμένει η διαφωνία για το πως αυτό θα διεξαχθεί. Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου ζητεί να είναι ελεύθερη κουβέντα, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης παραμένει προσηλωμένος στους κανόνες με τους οποίους έγινε η αναμέτρηση πριν τον πρώτο γύρο.

Δείτε επίσης