Πολιτική

Στο «δρόμο» της Δικαιοσύνης ο «πόλεμος» για τις «VIP ΜΕΘ»

judges-gavel-660x400@2x

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και το υπουργείο Υγείας για τις καταγγελίες περί «VIP ΜΕΘ», για τις οποίες διατάχτηκε εισαγγελική παρέμβαση.

Από την πλευρά του, ο Θάνος Πλεύρης κατέθεσε αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακου, σχετικά με τις καταγγελίες του πρώτου για ύπαρξη κλινών ΜΕΘ, που κρατούνται για λεγόμενα VIP πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς.

Η αναφορά είναι και «κατά παντός υπευθύνου που διακινεί σχετικές ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις».


«Πλέον, όσοι διακινούν τις ψευδείς ειδήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν, καθώς προκλητικά συκοφαντούν ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας» επισημαίνεται.

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της συντάσσει αναφορά , την οποία θα καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας προκύπτει ότι λειτουργούν μόνο 647 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς κορωνοϊού.

Αυτό όπως λέει σημαίνει ότι δεκάδες κλίνες ΜΕΘ μένουν κενές, την ώρα που οι διασηλωνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ είναι καθημερινά πάνω από 100.


Είχε προηγηθεί η παρέμβαση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Η κυρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να ενταχθούν οι εν λόγω καταγγελίες στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές σχετικά με θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Δείτε επίσης