Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Μήνυμα ενότητας και οχι διχασμού από τον Π. Γερουλάνο

geroulanos

Δήλωση - έκκληση για ενότητα κι όχι διχασμό, έκανε σήμερα το απόγευμα ο Παύλος Γερουλάνος, δυο μέρες πριν από το δεύτερο γύρο των εσωκκοματικών εκλογών για την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ.

«Ιστορική πραγματικότητα είναι ότι η Προοδευτική Παράταξη δύσκολα συσπειρώνεται και εύκολα διχάζεται. Συσπειρώνεται από ηγέτες με όραμα για την Πατρίδα, ηγέτες που πιστεύουν στις δυνατότητές της. Διχάζεται από πολιτικούς που κοιτούν το δικό τους, βραχυπρόθεσμο συμφέρον. Γι' αυτό κάθε διχασμός αφήνει βαθιά τραύματα που θέλουν χρόνο να επουλωθούν», επισημαίνει ο κ. Γερουλάνος και τονίζει: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφιερώσουμε άλλη μια δεκαετία γλείφοντας τις πληγές μας, και κοιτάζοντας πώς θα κρατήσουμε τις πληγές του άλλου ανοιχτές, μην καταλαβαίνοντας ότι πυροβολούμε τα δικά μας πόδια.

Διότι με αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσουμε να καθιστούμε κυρίαρχους στην πολιτική σκηνή του τόπου τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Για εμάς που πιστεύουμε ότι αυτοί οι δύο επικεφαλής και οι παρατάξεις τους δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν τις μεγάλες παθογένειες του πολιτικού συστήματος που ταλανίζουν την Ελλάδα, την κοινωνική της συνοχή και τις δημιουργικές της προοπτικές, τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες».

Προσθέτει πως θα είναι εδώ, γιατί πιστεύει ότι «όταν αυτή η παράταξη δείξει πάλι εμπιστοσύνη στην Ελληνίδα και τον Έλληνα, θα εισπράξει την εμπιστοσύνη τους χωρίς όρια».

Δείτε επίσης