Πολιτική

Στο «τραπέζι» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ η λίστα Μπορέλ με τις τουρκικές κυρώσεις για τα Βαρώσια

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐÅÎ Í. ÄÅÍÄÉÁ ÌÅ ÔÏÍ ÊÕÐÑÉÏ ÏÌÏËÏÃÏ ÔÏÕ Í ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÉÄÇ(EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Επί τάπητος η λίστα με τουρκικές κυρώσεις με φόντο τα Βαρώσια στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Το «options' paper» του Ύπατου Εκπροσώπου, Ζοζέπ Μπορέλ, «σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια» θα συζητηθεί στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Στο Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε σήμερα το "option's paper", το οποίο θα παρουσιάσει ο κύριος Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια. Δηλαδή, εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο που θέτουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχουμε να συζητήσουμε το θέμα της Λευκορωσίας, δηλαδή το πώς αυταρχικά καθεστώτα στην περιφέρεια της Ένωσης αξιοποιούν το μεταναστευτικό για να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ αγνοώντας το κράτος δικαίου».

Δείτε επίσης