Πολιτική

Επιπλέον 113 περιπολικά στον στόλο της Άμεσης Δράσης - 10.000 αστυνομικοί επί ποδός έως την Πρωτοχρονιά

takis-theodorikakos

Δέκα χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους από σήμερα και για όλο το διάστημα των εορτών και θα πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους όσον αφορά στην τάξη και την ασφάλεια, αλλά για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, όπως δήλωσε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου Αττικής, όπου βρέθηκε για να παραλάβει 113 καινούργια περιπολικά για την Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι αστυνομικοί κάνουν την δουλειά τους πολιτισμένα και ανθρώπινα, αλλά και με αυστηρότητα., «γιατί με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς», ενώ έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν «για το δικό τους καλό, των ανθρώπων τους και όλης της ελληνικής κοινωνίας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Η Ελληνική Αστυνομία, στην πραγματικότητα, όλη αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί το 95% των ελέγχων. Έχει πάρει πάνω της πολύ μεγάλο βάρος και το ίδιο θα κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ, με αυταπάρνηση, τις επόμενες γιορτινές μέρες. Δέκα χιλιάδες αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους όλη αυτήν την περίοδο, καθημερινά, από τώρα μέχρι και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, όλες τις γιορτινές ημέρες με μία διπλή αποστολή: Την τάξη και την ασφάλεια και ταυτόχρονα την εφαρμογή των μέτρων ενάντια στην επιδημία του κορονοϊού. Είναι ευθύνη όλων μας να τους βοηθήσουμε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κάνουν τη δουλειά τους πολιτισμένα, ανθρώπινα, αλλά και με αυστηρότητα. Γιατί με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς. Για αυτό θέλω να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να γιορτάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπά, τηρώντας απαραιτήτως όλα τα μέτρα ασφαλείας και ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, νομίζω ότι πρέπει να το κάνουν για το καλό το δικό τους, των ανθρώπων τους και όλης της ελληνικής κοινωνίας».

Η ΕΛ.ΑΣ είναι εδώ για την ασφάλεια των πολιτών - Τις επόμενες μέρες θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα με 10.000 αστυνομικούς στους δρόμους

Στην παράδοση 113 νέων περιπολικών που εντάσσονται στον στόλο της Άμεσης Δράσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη, παρέστη σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο Μαρκόπουλο. Το κόστος αγοράς των περιπολικών καλύφθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα νέα οχήματα θα διατεθούν για την Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στα περιστατικά των αστυνομικών που έσωσαν τη γυναίκα από βέβαιη δολοφονία στην Θεσσαλονίκη και στις συλλήψεις κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο Ζεφύρι, αλλά και για τους 10.000 αστυνομικούς που θα πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους τις μέρες των εορτών, για την ασφάλεια και τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η παραλαβή των νέων περιπολικών έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος όσον αφορά στην παραλαβή των νέων οχημάτων δήλωσε: «Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία παραλαμβάνει άλλα 113 περιπολικά, τα οποία θα διατεθούν στην Άμεση Δράση, στο λεκανοπέδιο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη. Θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς μας να κάνουν ακόμα καλύτερα τη δουλειά τους, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες με τους τέσσερις αστυνομικούς που έσωσαν μία γυναίκα την τελευταία στιγμή στη Θεσσαλονίκη και με τη σύλληψη οκτώ ατόμων για ναρκωτικά στο Ζεφύρι και στα Λιόσια. Υπάρχουν και δεκάδες άλλες περιπτώσεις σ' όλη τη χώρα που αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι εδώ για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

Για τα μέτρα κατά την εορταστική περίοδο σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του covid- 19, ο υπουργός Προστασίας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν πολύ πιο ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 10.000 αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι εδώ για να συνδράμουν στα μέτρα τάξης και ασφάλειας και ασφαλώς στα μέτρα προφύλαξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ας τους διευκολύνουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Ας πάρουμε κι εμείς μέτρα για την υγεία όλων μας ας τηρήσουμε τα μέτρα που μας ζητάει η πολιτεία».

Δείτε επίσης