Πολιτική

Θ. Πλεύρης: Αν έρθουν νωρίτερα τα μέτρα, θα αλλάξουν τα δεδομένα για το ρεβεγιόν

2019–nCoV; Briefing; Coronavirus; COVID-19; Ministry of HealthPandemic; Πανδημία; Υπουργείο Υγείας; κοροναϊός; κορονοϊός; κορωναϊός; Θάνος Πλέυρης; Thanos Plevris;

Διαφορετικό αναμένεται να είναι και φέτος το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας θα τεθούν σε ισχύ το αργότερο στις 6 το πρωί της Πέμπτης (30.12.2021).

Το πρωί της Τετάρτης (29.12.2021) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιστρέφει από τα Ιωάννινα, θα προεδρεύσει της σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους επιστήμονες και στις 12 συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για να κάνει τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση και να ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν οι Ειδικοί το εισηγηθούν, θα υπάρξουν και νέα μέτρα, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί, με έμφαση στα οικογενειακά τραπέζια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο για νέα μέτρα, αλλά ενδεχομένων να ισχύσουν νωρίτερα αυτά που αποφασίστηκαν. Ερωτηθείς για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι αν τα μέτρα τεθούν σε ισχύ νωρίτερα, θα υπάρξει προσαρμογή, ώστε το ρεβεγιόν να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργεί υπερμεταδοτικότητα. “Θα εκτιμηθεί το γεγονός ότι ο χρόνος αλλάζει στις 12″, απάντησε σε σχετική ερώτηση για την εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης.

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του πλαισίου ανοίγματος των σχολείων και να μην ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022


Δείτε επίσης