Πολιτική

Με τιμές αρχηγού κράτους κηδεύεται σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας

papoulias

Τριήμερο εθνικό πένθος

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και πολλοί άλλοι στον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει στη μία το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι.

Το «παρών» σε αυτή θα δώσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης και πολλοί ακόμα υπουργοί και βουλευτές. Η ταφή του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει την Πέμπτη στα Γιάννενα.

Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν ένας πολιτικός άνδρας σπάνιου ήθους και πνευματικής καλλιέργειας, που παρέμεινε διαχρονικά μετριοπαθής και ρεαλιστής, χωρίς όμως να στερείται αγωνιστικότητας και αυταπάρνησης, πόσο μάλλον σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα.

Η συνολική εθνική προσφορά του, αλλά και το προσωπικό του παράδειγμα πολιτικής νηφαλιότητας στα σχεδόν σαράντα χρόνια ενεργούς παρουσίας του στην κεντρική πολιτική σκηνή αποτυπώθηκαν στην απόφαση της κυβέρνησης να αποδοθούν τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους αμέσως μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του.

Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας μέχρι και το «τελευταίο αντίο» στον Κάρολο Παπούλια, σήμερα το μεσημέρι.

Δείτε επίσης