Πολιτική

Όλα τα σενάρια για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

embolio

Στο «τραπέζι» του Μεγάρου Μαξίμου παραμένει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Τη στιγμή που η «Όμικρον» επελαύνει και στην Ελλάδα, με κυριαρχία άνω του 60% στα κρούσματα, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα «εργαλεία» για τον έλεγχο της διασποράς του νέου στελέχους του κορωνοϊού, που φέρνει 40.000 μολύνσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έδωσε τα δύο ενδεχόμενα που αφορούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Όπως τόνισε, το πρώτο σενάριο είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση και αφορά στην έμμεση υποχρεωτικότητα και στην ισχύ του πιστοποιητικού.

Ο ίδιος είπε ότι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να λήγει το πιστοποιητικό στους επτά μήνες, δηλαδή «για να λογίζεσαι ως εμβολιασμένος, θα πρέπει να κάνεις την τρίτη δόση μετά το επτάμηνο».

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο «δεν το έχουμε αποφασίσει, το εξετάζουμε» αφορά στην υποχρεωτικότητα με βάση την πίεση στο σύστημα και επομένως ηλικιακά κριτήρια.

«Το δεύτερο σκέλος που έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε αποφασίσει, το εξετάζουμε, έχει να κάνει με τις πληθυσμιακές ομάδες που επιβαρύνουν το σύστημα, δεν λειτουργούμε με γνώμονα κατηγορίες αλλά με βάση ηλικιακά κριτήρια. Δεν έχουμε πάρει απόφαση ούτε είμαστε κοντά στο να πάρουμε απόφαση», ήταν τα λόγια του.


Δείτε επίσης