Πολιτική

Θ. Πλεύρης: Έως τη Δευτέρα η λύση για τις ελλείψεις στα φάρμακα

plevris-kis

Στο πρόβλημα των ημερών που βρίσκει τα φαρμακεία με τεράστιες ελλείψεις μίλησε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας από που προκύπτει το πρόβλημα, αλλά και αναφέροντας πως το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί άμεσα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84» ανέφερε ότι οι ελλείψει που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη δραστηριότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και εξήγησε πως το πρόβλημα θα έχει διευθετηθεί ως τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως «επειδή ήταν κλειστές οι φαρμακαποθήκες, λόγω των αργιών της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, υπήρξε πρόβλημα, αλλά έχουμε συνεννοηθεί και θα επιλυθεί άμεσα. Το πρόγραμμα θα ομαλοποιηθεί και μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει πλήρης τροφοδοσία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προειδοποίησε με ανακοίνωσή του για ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης. Τόνισε πως «οι ελλείψεις στη τροφοδοσία των φαρμακείων για φάρμακα πρώτης ανάγκης των ασθενών έχουν φτάσει σε απελπιστικό επίπεδο» και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ «να παρέμβουν άμεσα διότι εν καιρώ πανδημίας η κατάσταση αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πολιτών».

Δείτε επίσης