Πολιτική

Προς παράταση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση «δείχνει» η κυβέρνηση

ΕΣΤΙΑΣΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

«Πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων»

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παράταση των μέτρων μετά τις 16 Ιανουαρίου, με την επιτροπή των ειδικών να συνεδριάζει την Τετάρτη και να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, ενώ ενδέχεται να χαλαρώσουν ελαφρώς κάποιοι περιορισμοί.

Την ίδια ώρα, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν πολλά κρούσματα κορωνοϊού, καθώς η διασπορά της «Όμικρον» είναι πολύ μεγάλη, ενώ θα βεβαιωθούν και αρκετές μολύνσεις που «έδειξαν» τα χθεσινά θετικά test των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αρκεί να αναφερθεί ότι χθες εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 θετικά test, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας από τον δεύτερο έλεγχο, στον οποίοι υποβλήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, εντοπίστηκαν περίπου 10.000 θετικά δείγματα.

«Πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων»


O Γιάννης Οικονόμου τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων», ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει προτάσεις για τα μέτρα, περιμένει τις εισηγήσεις της επιτροπής».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «πρέπει να είναι κανείς λίγο ακόμα προσεκτικός. Νομίζω κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής».


Από τη μεριά του, ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας χθες στο Mega, υπογράμμισε για το χαλάρωμα των μέτρων ότι «είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς, όταν βλέπουμε και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».

«Η λέξη “προσαρμογή” είναι αυτή που κατευθύνει τις εργασίες μας, οπότε δεν πρέπει να καλλιεργούμε προσδοκίες αυτή τη στιγμή, παρά μόνο να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Καλύτερα να πηγαίνουμε βήμα – βήμα και να πιστεύω ότι σύντομα θα φτάσουμε σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων», είπε επίσης.


Όσον αφορά στη μερική χαλάρωση των μέτρων, στο τραπέζι βρίσκεται και η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, άνω των 1000 ατόμων που ίσχυαν μέχρι τώρα δηλαδή, αλλά αποκλειστικά για τους πλήρως εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

Επίσης, υπάρχει περίπτωση να επανέλθει η μουσική στους χώρους εστίασης, που τη δεδομένη στιγμή απαγορεύεται, ενώ δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή στα ωράρια λειτουργίας τους (θα εξακολουθήσουν να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα).

Σε κάθε περίπτωση, η πορεία της πανδημίας κατά την τρέχουσα εβδομάδα είναι το «κλειδί» για το πως θα κινηθεί η επιτροπή σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον».

Δείτε επίσης