Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα επιδιώκει την παράταση της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα επιδιώκει την παράταση της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής

«Η Ελλάδα δεν θα χαλαρώσει τη συνεργασία της με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στους στόχους της γαλλικής Προεδρίας, καθώς πιστεύει στη στρατηγική αυτονομία και την εμβάθυνση της ΕΕ, η οποία πρέπει να αποκτήσει πιο ισχυρή φωνή, όπως τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Για το ζήτημα του νέου Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σημείωσε στα «Παραπολιτικά» ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις προτάσεις που θα κατατεθούν, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει την παράταση της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς διανύουμε μια περίοδο αύξησης των τιμών ενέργειας και κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω πανδημίας.

Σχετικά με τις προκλήσεις Ακάρ, τόνισε ότι «έχει επιλέξει τη διαρκή πρόκληση και τη διαρκή επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα σε κάθε του εμφάνιση» και απέδωσε την τακτική αυτή στην προσπάθειά του να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό ακροατήριο και να αναδειχθεί σε ένα κεντρικό παίκτη κυβερνητικής συσπείρωσης γύρω από τον Ερντογάν.

Αναφορικά με το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών που θέτει η Τουρκία, σημείωσε ότι δεν αποφασίσαμε ξαφνικά να στείλουμε στρατό στα νησιά μας, αλλά για να αντιμετωπίσουν την ίδια την τουρκική απειλή, πράγμα που οι Τούρκοι δεν λένε ενώ εμείς τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία. Και αυτό, όλες οι σημαντικές χώρες, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το δέχονται ως βάσιμο και λογικό και δεν δίνουν κανένα περιθώριο σε αυτή την τουρκική ρητορεία να αποκτήσει έδαφος. Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και οποιαδήποτε πρόκληση θα απαντηθεί στο πεδίο.

Μιλώντας για τον αγωγό EastMed, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι ανεξάρτητα από την πορεία που τελικά θα πάρει το έργο, η Ελλάδα δεν θα χαλαρώσει τη συνεργασία της με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, στο πλαίσιο της οποίας παράλληλα με τον αγωγό συζητιέται η μεταφορά ενέργειας μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων.

Τέλος, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό νεαρής κοπέλας που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και δεν υπήρχε διαθέσιμη ΜΕΘ επειδή όλες οι κλίνες ήταν κατειλημμένες από ανεμβολίαστους ως επί το πλείστον, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην είναι αφελείς απέναντι στις συνέπειες της νόσου, βάζοντας σε κίνδυνο συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη για άλλους σοβαρούς λόγους.

Δείτε επίσης