Πολιτική

Ομόφωνη, απερίφραστη καταδίκη από όλα τα κόμματα για την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

asoee

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας έλαβε χώρα μέρα σήμερα το μεσημέρι μέσα σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, όταν δέκα άτομα ξυλοκόπησαν καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών του.

Το συμβάν καταδίκασαν τα κόμματα της Βουλής.

Οικονόμου: Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε τον ξυλοδαρμό καθηγητή από κουκουλοφόρους στην ΑΣΟΕΕ.

Σε δήλωσή του, ο κ. Οικονόμου τονίζει: «Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών. Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο».

Σημειώνει ότι οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη και προσθέτει «η κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή».

ΣΥΡΙΖΑ για ΑΣΟΕΕ: Ντροπιαστική ενέργεια από κουκουλοφόρους τραμπούκους

Ανακοίνωση για την επίθεση κουκουλοφόρων στην ΑΣΟΕΕ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σημειώνει: «Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση».

«Ακόμα, η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, και καταλήγει:

«Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού».

ΚΙΝΑΛ για επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες

Θέση για την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ πήρε και το ΚΙΝΑΛ. Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού», που «καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ».

Συγκεκριμένα, για την επίθεση σε καθηγητή της ΑΣΟΕΕ η τομεάρχης παιδείας και θρησκευμάτων του ΚΙΝΑΛ, κ. Χαρά Κεφαλίδου σημειώνει τα εξής: «Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, καθώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες και καθημερινά αποδεικνύονται ατελή και αναποτελεσματικά.

Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την ασφάλεια των ΑΕΙ, τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική επιλογή».

Δείτε επίσης