Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης σε Τουρκία: Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση

Μ. Βαρβιτσιώτης σε Τουρκία: Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων

«Είμαστε έτοιμοι και πολιτικά αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση στο πεδίο με την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε ένα πολύ γενναίο εξοπλιστικό πρόγραμμα και πως αυτό έχει προβληματίσει την Τουρκία.

Υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν και στις δύο προκλήσεις στον Έβρο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αντέδρασε με τον ανάλογο τρόπο, ενώ απέδωσε τις επιθετικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και σε λόγους που αφορούν το εσωτερικό ακροατήριο της Τουρκίας.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι στόχος της Ελλάδας δεν είναι να φτάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα, αλλά να διατηρηθούν οι διαφορές μας, έστω και σε υψηλούς τόνους, στο επίπεδο της διπλωματίας.

Δείτε επίσης