Πολιτική

Κυβέρνηση: Καμία χαλάρωση τώρα, καμία παράταση για τα πρόστιμα

megaro_maksimou

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα, μας επιβάλλουν να βρισκόμαστε στη μέγιστη δυνατή εγρήγορση», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου

Καμία χαλάρωση των μέτρων δεν θα γίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» κάνει την επέλασή της, ενώ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου οι άνω των 60 πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, αλλιώς θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο και στη χώρα μας, μας επιβάλλουν να βρισκόμαστε στη μέγιστη δυνατή εγρήγορση».

Ο ίδιος εξήγησε ότι για τον λόγο αυτό «καμιά χαλάρωση δεν μπορεί να γίνει προς ώρας». Αναφέρθηκε στην παράταση των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή τις τελευταίες μέρες του 2021 για άλλη μία εβδομάδα μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου μετά από σχετική πρόταση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει όσα απαιτούνται με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια αλλά και τη διασφάλιση του κοινωνικο-οικονομικού βίου.

Ο κ. Οικονόμου στάθηκε στο γεγονός ότι οι συμπολίτες μας 60 ετών και άνω υποχρεούνται να κάνουν τον εμβολιασμό τους μέχρι και την 16η Ιανουαρίου 2022 και τόνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για πολύ συγκεκριμένους λόγους: γιατί 9 στους 10 θανάτους από covid αφορούν αυτή την ηλικιακή ομάδα και 7 στους 10 διασωληνωμένους είναι πάνω από 60 ετών ενώ 8 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι.


Δείτε επίσης