Πολιτική

Γ. Οικονόμου: Μόνο δυο τμήματα σχολείων έκλεισαν σε μία εβδομάδα

oikonomou

Αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα σχολεία άνοιξαν με αυστηρά πρωτόκολλα

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι σε μία εβδομάδα λειτουργιάς έκλεισαν μόλις δύο τμήματα λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα σχολεία άνοιξαν με τα αυστηρά πρωτόκολλα που είχαν σχεδιαστεί και πήγε καλά, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις που λειτουργούν τα σχολεία είναι με βάση αυτά που λέει η επιτροπή των ειδικών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι το «50+1» για να κλείσει ένα τμήμα, δεν είναι μόνο του αλλά συνοδεύεται με αυξημένο testing σε μαθητές και καθηγητές, ενώ επεσήμανε ότι τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον είναι πιο προστατευμένα και υπογράμμισε ότι μέσα σε μια εβδομάδα έκλεισαν μόνο 2 τμήματα σε σχολεία.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να συνταγογραφούνται μαζικά τα τεστ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ένα μοντέλο που είναι επιτυχημένο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται κάποιοι», αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί ξεκαθάρισε ότι για άτομα ηλικιωμένα ΑμΕΑ που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό κατ’ οίκον ο οποίος ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει πρόνοια ώστε να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι και στα άτομα άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό επίσης δεν θα τους βεβαιωθεί πρόστιμο.

Τέλος για τα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή και τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν ελαχιστοποιηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια που η ΝΔ είναι κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε φαινόμενα που διαταράσσουν την λειτουργεία των Πανεπιστημίων, σημείωσε.

Δείτε επίσης