Πολιτική

K. Μητσοτάκης από πτηνοτροφική μονάδα στα Μέγαρα: «Παροχή στήριξης για όσο διαρκεί η κρίση στην ενέργεια» (pics)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ.ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

«Η κυβέρνηση υποστηρίζει σταθερά τη δημιουργία υποδομών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες θα μειώσουν την εξάρτηση από εισαγόμενη ενέργεια καθώς και το κόστος παραγωγής», τόνισε ο πρωθυπουργός

H κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη για όσο θα διαρκεί η κρίση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε πτηνοτροφική μονάδα καθετοποιημένης παραγωγής, η οποία ήταν ο πρώτος σταθμός της σημερινής επίσκεψής του στα Μέγαρα.

«Για όσο κρατήσει αυτή η αναταραχή θα υπάρχει μία όχι ευκαταφρόνητη στήριξη από το κράτος για να σας βοηθήσουμε στο κοστολόγιο σας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Όπως ξέρετε, από αρχές Ιανουαρίου υπάρχει μία επιδότηση της ενέργειας από το κράτος για όλες τις παραγωγικές μονάδες, για όλες τις επιχειρήσεις, η οποία πιστεύω ότι θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι, ως το 50% της αύξησης της ενέργειας», πρόσθεσε.

«Οπωσδήποτε θα υπάρχει μία επιβάρυνση, γιατί αυτό είναι αναμενόμενο λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες μεταβολές που είχαμε στις τιμές του φυσικού αερίου. Ελπίζω ότι αυτή η μεγάλη αναταραχή θα κρατήσει τους πρώτους μήνες του έτους και μετά θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Δείτε επίσης