Πολιτική

Η επίλυση του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Σακελλαροπούλου και ΥΠΕΞ Κύπρου (pics)

Η επίλυση του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Σακελλαροπούλου και ΥΠΕΞ Κύπρου (pics)

«Η συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα στα Βαρώσια και στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν πρόκειται να κάμψουν την προσήλωσή μας στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», τόνισε η ΠτΔ

Τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία του εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια για την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η επίλυση του Κυπριακού.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η προηγούμενη εμπειρία του κ. Κασουλίδη στη θέση αυτή αποτελεί εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια αρκετά δύσκολη συγκυρία.


Επίσης, υπογράμμισε ότι η εμμονή της Τουρκίας στις απαράδεκτες αξιώσεις για λύση δύο κρατών και «ισότιμης κυριαρχίας» αυτών, καθώς και η συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα στα Βαρώσια, στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δεν πρόκειται να κάμψουν την προσήλωσή μας στην ευόδωση των προσπαθειών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


Από τη μεριά του, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού Λαού προς τον ελληνικό, ανέφερε ότι η συμπόρευση αυτή αποτελεί το κύριο στήριγμα του κυπριακού αγώνα και τόνισε ότι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια λειτουργική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια, όπως ακριβώς προβλέπουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί πάγια πυξίδα της Κύπρου.

Δείτε επίσης