Πολιτική

Η πολιτική όξυνση χτυπά «κόκκινο» με Rafale και Novartis

ÊÔÉÑÉÏ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ (EUROKINISSI/ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)

Το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ υπό την πίεση του ΚΙΝΑΛ

Το τελευταίο διάστημα «φουντώνει» το πολιτικό σκηνικό, με την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι έτοιμη με το «όπλο» ανά χείρας να εξαπολύσει ριπές εναντίον της κυβέρνησης.

Με το βλέμμα στις εκλογές, όποτε και αυτές πλέον να γίνουν, ο πολιτικός χρόνος πιέζει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει ένα ΚΙΝΑΛ ανανεωμένο και δημοσκοπικά ανεβασμένο. Η όξυνση των πολιτικών πνευμάτων, τα «πυρά» που εκτοξεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, είναι ένα βήμα προς τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και μια απόπειρα οριοθέτησης για το ποια είναι τα κόμματα, που είναι ξεκάθαρα οι δύο πόλοι της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Πανδημία, Δικαιοσύνη και εσχάτως τα Rafale έχουν μπει στο επίκεντρο ενός πινγκ- πονγκ αλληλοκατηγοριών.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την κλήτευση σε απολογία του δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη, με αφορμή την υπόθεση Novartis, ο Άρειος Πάγος και συνολικά η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δέχονται πρωτοφανείς επιθέσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα αλλά και από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ουσιαστικά αμφισβητούν τη διάκριση των εξουσιών και τη λειτουργία του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας», τονίζουν κυβερνητικά στελέχη που επικαλούνται μάλιστα και τις δηλώσεις της Προέδρου του Αρείου Πάγου.

«Όποιος πιστεύει στη διάκριση των εξουσιών και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν έχει να προσθέσει ούτε κόμμα σε όσα είπε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι μετά το καλοκαίρι του 2015, όλοι έγιναν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας χειραγώγησης και εργαλειοποίησης των θεσμών.

Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου που υποστήριξε ότι «μαθήματα Δημοκρατίας από έναν πρωθυπουργό που έχει μαζέψει τα ορφανά του Παπαδοπούλου και του Παττακού, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται.»

Αλλά και η χθεσινή ημέρα υψηλού συμβολισμού με την παραλαβή των Rafale που έστελνε μηνύματα προς την τουρκική πλευρά, έγινε άλλη μια αφορμή εσωτερικής πολιτικής φαγωμάρας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλεύεται ένα σποτ της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης μιλούν για «φθηνή κριτική», καθώς υποστηρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία με το σποτ της για την παραλαβή των πρώτων Rafale ήθελε, ως κόμμα, να χαιρετίσει μία μεγάλη εθνική επιτυχία.

Επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι την ώρα που έφταναν τα μαχητικά στην Τανάγρα, ο κ. Τσίπρας, με ανάρτησή του, αποδείκνυε τη μιζέρια και τη μικροπρέπεια της πολιτικής του. Εξηγούν ότι όχι μόνο δεν στάλθηκε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστορική για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας παραλαβή των νέων αεροσκαφών, αλλά η Κουμουνδούρου επέλεξε την αντιπαράθεση για μια μεγάλη επιτυχία της χώρας ολόκληρης.

Δείτε επίσης