Πολιτική

Δ. Κούβελας: Διασφαλίζουμε τον υγιή ανταγωνισμό

koubelas

«Χτυπάμε τα μονοπώλια» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας.

Η αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με ενίσχυση της ανεξαρτησία της και η διασφάλιση της ενιαίας εφαρμογής των κανόνων ανταγωνισμού σε Ευρώπη και Ελλάδα είναι οι δυο βασικές κατευθύνσεις στις οποίες κινείται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού στην ψηφιακή εποχή, τόνισε στην ολομέλεια της βουλής ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας.

«Πρόκειται για ακόμη μία στοχευμένη νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τα επιπλέον κίνητρα του «Επενδύω στην Ελλάδα», την καλύτερη λειτουργία του εμπορίου, αλλά και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς, προς το συμφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων και του Έλληνα καταναλωτή, καθώς χτυπάμε τα μονοπώλια διασφαλίζοντας τον υγιή ανταγωνισμό», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «με τις νέες διατάξεις διορθώνονται αδυναμίες και κενά που παρατηρήθηκαν με το νόμο του 2011».

Ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε στους δείκτες που αρχίζουν να έχουν μια άλλη δυναμική, την ώρα που διεθνείς οικονομικοί οίκοι επαναξιολογούν ήδη θετικά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι «το κυριότερο είναι, ότι αυτή την αλλαγή κλίματος την εισπράττουν οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν να εμπιστεύονται απόλυτα την ΝΔ».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι η ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου του ανταγωνισμού στη χώρα μας, είναι πιο μεγάλη από ποτέ και προβλέπονται επαυξημένες αρμοδιότητες, αναγκαίες εγγυήσεις ανεξαρτησίας και επαρκών πόρων στην αρμόδια Επιτροπή, ώστε να εφαρμόζουν πιο αποτελεσματικά την ενωσιακή και την εθνική νομοθεσία ανταγωνισμού.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, προστατεύοντας τους πολίτες, όσον αφορά στις τιμές υγειονομικών προϊόντων αλλά και στη στήριξη που παρέχει σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με μέτρα ύψους 1,7 δις ευρώ, ενάντια στην εισαγόμενη ακρίβεια από το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Κούβελας μίλησε και για τη μείωση της ανεργίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Μέσα σε μία πρωτοφανή υγειονομική δίνη, δεν χάθηκε ούτε μία θέση εργασίας, αλλά αντιθέτως προστέθηκαν επιπλέον 135.000 θέσεις εργασίας, μειώνοντας τους δείκτες ανεργίας κατά 3% από τον Νοέμβριο 2020 μέχρι τον αντίστοιχο μήνα του 2021».

Δείτε επίσης