Πολιτική

Γ. Γεωργαντάς: 15.000 πολίτες εμβολιάστηκαν μετά την επιβολή του προστίμου

georgantas

Από τη Δευτέρα θα δοθεί η λύση ώστε να μην πληρώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ όσοι κάτοικοι Αμερικής έχουν εμβολιαστεί έκτος Ελλάδας

Τις τελευταίες 5 μέρες, μετά την επιβολή του προστίμου, έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν 15.000 πολίτες άνω των 60 ετών, για τους οποίους ο εμβολιασμός έχει καταστεί υποχρεωτικός. Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι αυτού του ηλικιακού γκρουπ θα πληρώσουν για τον Ιανουάριο 50 ευρώ, ενώ στο εξής για κάθε μήνα που θα παραμένουν ανεμβολίαστοι θα «σκάνε» ένα 100αρικο.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ δήλωσε ότι από τη Δευτέρα θα δοθεί η λύση ώστε να μην πληρώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ όσοι κάτοικοι Αμερικής έχουν εμβολιαστεί έκτος Ελλάδας άλλα έχουν γραφτεί σε ΔΟΥ εσωτερικού.

Σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο τρόπος, που θα είναι είτε μέσω του ΚΕΠ ό,τι, είτε με εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία.

Ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι όσοι είναι γραμμένοι σε ΔΟΥ εξωτερικού δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια κίνηση

Υπενθύμισε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί σε μία από τις 60 χώρες που έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, μπορούν να δηλώσουν τον εμβολιασμό που έκαναν στη χώρες αυτές στο anagnorisi.emvolio.gov.gr

Ο κ Γεωργαντάς δήλωσε πως από βδομάδα θα ταχτοποιηθεί το θέμα με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, καθώς πολλοί πολίτες που το έχουν επιλέξει χάνουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους στο τρίμηνο.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών ο υφυπουργός σημείωσε ότι πλησιάζουμε τα 7 έκτα 700ιους χιλιάδες εμβολιασμούς. Παράλληλα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των πολιτών της ηλικιακής ομάδας άνω των 60.

Δείτε επίσης