Πολιτική

Επιχείρηση πολιτικής... ρεβάνς στη σκιά της «Ελπίδας»

mitso_tsi

«Καλούμε κάθε πολίτη να συστρατευθεί για να επανέλθει η Δημοκρατική κανονικότητα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, καταθέτοντας την πρόταση μομφής - «Κινήσεις εντυπωσιασμού γιατί φθίνει η δημοτικότητά του», απάντησε η κυβέρνηση

Στο «κόκκινο» ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο η διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς», η οποία εντείνει την όξυνση που σημειώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο τριήμερο, κατά τη διαδικασία που ακολουθείται στη Βουλή, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με μία παρέμβαση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και στο πλαίσιο της επιχείρησης πολιτικής ρεβάνς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστοποίησε τις προθέσεις του, εκμεταλλευόμενος το τεταμένο κοινωνικά κλίμα στη «σκιά» της χιονοθύελλας, μία μέρα αφότου ο πρωθυπουργός ζήτησε «συγνώμη» από τους πολίτες, κάνοντας λόγο για «μη επιτυχημένη διαχείριση». «Προβλέψιμος, όσο φθίνει η δημοτικότητα», έσπευσε να σχολιάσει, απαντώντας η κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για μία «πρώτης της τάξεως ευκαιρία για εφ' όλης της ύλης συζήτηση».

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας του κοινοβουλίου για τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο κ. Τσίπρας ζήτησε το λόγο και εξαπολύοντας «πυρά» κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας.

«Να φύγετε γιατί κοστίζετε σε ζωές, χρήμα και φόβο», είπε ο ίδιος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα όργανα λοιπόν αρχίζουν αύριο το απόγευμα, όποτε και αναμένεται να ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής, η οποία και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή. Η πρόταση κατατέθηκε πριν τη συζήτηση του Αναπτυξιακού Νόμου και έτσι όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες διακόπηκαν άμεσα, προκειμένου να αποφασίσει η Ολομέλεια επί της πρότασης.

«Την απάντηση στην πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε, θα σας την δώσει αύριο το απόγευμα η Βουλή. Τις επόμενες τρεις ημέρες, μην ανησυχείτε, θα πάρετε από την κυβέρνηση όλες τις απαντήσεις στα ψέματά σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προβλέψιμος όσο φθίνει η δημοτικότητά του»

«Προβλέψιμη κίνηση» που «κάθε άλλο παρά αιφνιδίασε την κυβέρνηση» χαρακτήρισαν την κατάθεση της πρότασης μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα από την πλευρά τους συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ίδιοι κύκλοι έκαναν λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του ολοένα και να πέφτουν, όπως επισημαίνουν.

Μάλιστα, απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ως μία «πρώτης τάξεως ευκαιρία για συζήτηση» εφ’ όλης της ύλης.

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο επιχειρεί μια κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη πάντως», σημείωσε ο ίδιος.


Δείτε επίσης