Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Μονόδρομος πλέον να φύγει αυτή η κυβέρνηση

tzana

«Πρόταση μομφής για τη στρατηγική αποτυχία της κυβέρνησης σε πανδημία, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Είναι μονόδρομος πλέον το να φύγει αυτή η κυβέρνηση», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash Θεσσαλονίκης 99.4», αναφερθείς στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η πρόταση αυτή κατατίθεται σήμερα απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει ναυαγήσει, έχει αποτύχει στρατηγικά σε οποιοδήποτε θέμα κλήθηκε να διαχειριστεί», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε πολύ συγκεκριμένα σήμερα στην ομιλία του, στους λόγους για τους οποίους κατατίθεται η πρόταση μομφής», πρόσθεσε.

«Ο πρώτος λόγος είναι βέβαια η αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας. Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 23.000 νεκρούς, καθημερινά θρηνούμε 100 ανθρώπους», επισήμανε, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα». «Έχει δώσει μάλιστα και εντολή στα συστημικά μέσα που τη στηρίζουν, να “θάψουν” αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στην Ευρώπη σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκων και την ίδια στιγμή στη χώρα είναι διπλάσιοι οι νεκροί από το μέσο όρο της ΕΕ», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Η κρίση αυτή όχι απλώς δεν τελειώνει, αλλά όσο περνάει ο καιρός εντείνεται», είπε.

«Ταυτόχρονα έχουμε την κρίση ακρίβειας, η οποία επιδεινώνεται από τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ. Η κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει στην αγορά, αρνείται να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού –εμείς ζητάμε αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Η κυβέρνηση αρνείται ακόμα να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα στο κατώτατο επιτρεπτό όριο της ΕΕ», πρόσθεσε.

«Και τις τελευταίες μέρες, έχουμε την κατάρρευση του “επιτελικού” κράτους. Η Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας ακόμα δεν έχουν συνέλθει από τη Δευτέρα, όταν ξέσπασε μία προαναγγελθείσα κακοκαιρία», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Η κυβέρνηση προσπάθησε να τα ρίξει στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία βεβαίως έχει τις ευθύνες της, προσπάθησε να τα ρίξει στην Αττική Οδό. Προσπάθησε να τα ρίξει στη συνέχεια στην ΕΜΥ, αλλά είναι ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ, ο μετεωρολόγος κ. Καλλιάνος, ο οποίος είπε ότι είχε προβλεφθεί μέχρι και η ώρα που θα ξέσπαγε η έντονη κακοκαιρία», εξήγησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Θυμόμαστε όλοι τους επιτελείς της κυβέρνησης, τους επιτελείς του χάους να φωτογραφίζονται έτοιμοι δήθεν για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και καταλήξαμε στην απόλυτη κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού», είπε.

«Ταυτόχρονα έχουμε και μία κρίση ηθική, μία γενικευμένη αίσθηση διαφθοράς και θεσμικού εκφυλισμού, με τις απίστευτες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών ότι η κυβέρνηση αυτή έχει φτάσει να γίνεται υποκείμενο εκβιασμού και εξαναγκασμών από τον κ. Φουρθιώτη!», ανέφερε. «Αυτή είναι η απόλυτη στιγμή της θεσμικής παρακμής μιας απολύτως διεφθαρμένης κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σημείωσε επίσης ότι «η κίνηση που έγινε σήμερα για πρόταση μομφής θα μπορούσε να έχει τον τίτλο “δεν πάει άλλο”, η υπομονή εξαντλήθηκε, η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει άμεσα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το επιχείρημα της κυβέρνησης περί επικράτησής της στις δημοσκοπήσεις, τόνισε: «αφού ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται τόσο δυνατός, γιατί δεν προχωράει σε εκλογές;». «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο γιατί πηγαίνει από τη μία αποτυχία στην άλλη και όσο περνά ο καιρός η κατάσταση για εκείνον θα γίνεται όλο και χειρότερη», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δείτε επίσης