Πολιτική

Στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ το «στίγμα» Ανδρουλάκη για την πρόταση μομφής

androulakis_5

Θα μιλήσει στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής

Με δεδομένο ότι ως ευρωβουλευτής δεν θα μπορεί να μιλήσει στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ βρήκε τον τρόπο να τοποθετηθεί επί της πρότασης δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συγκαλώντας την ΚΟ του κόμματός του την προσεχή Κυριακή, έτσι ώστε να δώσει το στίγμα του.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος χθες επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει την πρόταση μομφής δίχως ωστόσο να συμμετάσχει στα εσωκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, θα απευθυνθεί στους βουλευτές στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως τόνισε ο ίδιος σε χθεσινή του συνέντευξη, θα ψηφίσει υπέρ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «προφανώς δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι έχει διαφορετική στρατηγική από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι θεωρεί «αναξιόπιστο» ακόμη και «ανήθικο», να ζητήσει εκλογές όταν καταγράφονται ημερησίως περισσότεροι από 100 θάνατοι συμπολιτών λόγω της πανδημίας. Για αυτή του την θέση, έλαβε πυρά τόσο από την Νέα Δημοκρατία αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, την Παρασκευή, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη, για τον συντονισμό των κρατικών υπηρεσίων κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας στην Αττική Οδό, όπου χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν εν μέσω του χιονιά για πολλές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές με την ερώτησή τους ζητούν απαντήσεις και την κατάθεση εγγράφων για τα ακόλουθα θέματα:

1. Πότε έγιναν οι συσκέψεις πριν την εκδήλωση της χιονόπτωσης της 24ης Ιανουαρίου, ποιοι κλήθηκαν, τι προτάσεις κατατέθηκαν τόσο από τις υπηρεσίες όσο και από τις “Αττικές Διαδρομές ΑΕ” και ποια τα πρακτικά με τις αποφάσεις από τις συσκέψεις αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

2. Πότε δόθηκε η πρώτη εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό και πότε ανταποκρίθηκε η Αττική Οδός και πότε τελικά έγινε αυτό; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

3. Πότε έγινε έλεγχος της ετοιμότητας λειτουργίας και της επάρκειας των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Αττικής Οδού και εάν ναι ποια ήταν η αξιολόγηση του ελέγχου; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

Δείτε επίσης