Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η διαδρομή της Ελλάδας στην ΕΕ αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον μας

varv

«Χρειάζεται σκληρή δουλειά, αφοσίωση στους στόχους και πάνω από όλα ένα πνεύμα συνεργατικότητας με τις άλλες χώρες-μέλη» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Το παρών στην ξενάγηση της υπαίθριας φωτογραφικής έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον εορτασμό της επετείου των 40 χρόνων Ελλάδας- ΕΕ με τίτλο «40 χρόνια σε 40 λέξεις»… και ένα γραμματόσημο», έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η οποία κοσμεί την περιμετρική περίφραξη του Εθνικού Κήπου.

Σε δήλωσή του, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «τα 40 χρόνια που πέρασαν από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα δεν ήταν χρόνια ανέφελα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη» και επισήμανε επιπροσθέτως: «Μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις και η ευρωπαϊκή Ελλάδα δυνάμωσε αλλά και η ίδια η Ευρώπη απέκτησε σάρκα και οστά απέναντι σε προκλήσεις που δεν είχε φανταστεί ότι θα αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Μεγάλωσε, διευρύνθηκε, αγκάλιασε περισσότερες πολιτικές και σήμερα έχει γίνει το κοινό σπίτι των 500 εκατομμυρίων κατοίκων της».

Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι «για εμάς, που περάσαμε μέσα από κρίσεις και παλέψαμε για την παραμονή μας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρέος είναι να μην αφήσουμε τις θυσίες να πάνε χαμένες, να δυναμώσουμε τη φωνή μας μέσα στην Ευρώπη και να δυναμώσουμε και το ρόλο της Ελλάδας μέσα στην κοινή μας οικογένεια».

«Γι’ αυτό» σημείωσε καταληκτικά «υπενθύμιση αυτής της διαδρομής για εμάς αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον, ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, αφοσίωση στους στόχους και πάνω από όλα ένα πνεύμα συνεργατικότητας με τις άλλες χώρες-μέλη, με τους άλλους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλους τους θεσμικούς φορείς του κοινού μας οικοδομήματος ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί και να αποκτά τα ωφελήματα που πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Δείτε επίσης