Πολιτική

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πόλωση. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη», είπε ο Κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές του (pics)

1

Στη Βουλή μετέβη το απόγευμα ο πρωθυπουργός για τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Την ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου παρακολούθησε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο εντευκτήριο είχε χαλαρή κουβέντα με πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ήταν εκεί εκείνη την ώρα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που το περιμέναμε. Μας δίνουν ευκαιρία να αναδείξουμε την πολιτική μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες».


Στην ομιλία του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρώτος υπουργός που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είπε: «Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακάμψει η αξιωματική αντιπολίτευση, να συγκαλύψει τα εσωκομματικά της προβλήματα, συνεχίζοντας την τακτική της ακατάσχετης καταστροφολογίας».


«Σας έχει καταλάβει και σας έχει καταβάλει ο φόβος για την εκλογική σας συρρίκνωση» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε για «άσφαιρη πρωτοβουλία» και για το γεγονός ότι εξέδωσε 8 ανακοινώσεις για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, αλλά «δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τις βαριές ευθύνες μιας ιδιωτικής εταιρείας», της Αττικής Οδού, η οποία «αν και έχει εισπράξει δισ. από τους πολίτες, δυστυχώς απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον πιο καθοριστικό δρόμο στην πρωτεύουσα».

«Ούτε μια λέξη. Γιατί άραγε; Είναι πολιτική αφέλεια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κομματική εμπάθεια, είναι πρόκληση για τους πολίτες να αθωώνει η αξιωματική αντιπολίτευση μια ιδιωτική εταιρεία, την οποία για πρώτη φορά πρωθυπουργός υποχρεώνει να αποζημιώσει τους πολίτες» επέμεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ξεκάθαρα αν καλώς υποχρεώθηκε η εταιρεία να αποζημιώσει τους πολίτες.

Δείτε επίσης