Πολιτική

Α. Σκέρτσος: Η απαγόρευση για τα βαρέα οχήματα δεν εφαρμόστηκε στην Αττική Οδό με ευθύνη της

ske

«Όσα ζήσαμε την τελευταία εβδομάδα σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας μας πλήγωσαν»

Στην κακοκαιρία και τα προβλήματα που δημιούργησε αναφέρθηκε ο Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων. Απόφαση, όμως, που δεν εφαρμόστηκε από τους διαχειριστές της Αττικής Οδού.

«Έχει βγει Δελτίο Τύπου που αναφέρει αναλυτικά το ποιοι συμμετείχαν κ. Ραγκούση» απάντησε αρχικά ο κ. Σκέρτσος για να προσθέσει «Όχι η εταιρεία της Αττικής Οδού δεν ζήτησε (το κλείσιμο του δρόμου). Αυτό που συμφωνήθηκε με τροχαία, Πολιτική Προστασία και όλους τους παραχωρησιούχους ήταν αυτό που εφαρμόστηκε και εφαρμόστηκε ορθά στις εθνικές οδούς και έκλεισαν οι δρόμοι για βαρέα οχήματα. Αλλά δεν εφαρμόστηκε με ευθύνη της εταιρείας στην Αττική Οδό».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οφείλουμε μια ειλικρινή ομολογία. Όσα ζήσαμε την τελευταία εβδομάδα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας μας πλήγωσαν. Συγγνώμη στην κοινωνία και ευχαριστώ σε όλους τους υπαλλήλους που αγωνίστηκαν να αποτραπούν τα χειρότερα. Η συγγνώμη είναι έντιμη αναγνώριση για όσα δεν έγιναν καλά. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας ή από άλλους, όταν δεν τα κάνουμε καλά. Το αίσθημα ασφάλειας κλονίστηκε αλλά δεν γκρεμίστηκε. Ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς και νεκρούς».

Ο κ. Σκέρτσος επιχείρησε παράλληλα να απαντήσει στην κριτική που ασκείται στην δομή του επιτελικού κράτους λέγοντας «επιτελικό κράτος δεν σημαίνει υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων αλλά το αντίθετο. Φεύγουμε από το υδροκέφαλο κράτος, η κυβέρνηση θέτει στόχους και τους αναθέτει σε αρμόδιους φορείς και ελέγχει αν εκτελούνται. Επιτελικό κράτος είναι το μηνιαίο υπουργικό συμβούλιο, το ετήσιο σχέδιο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση, υλοποιείται από τους αρμόδιους φορείς και ελέγχεται από τους πολίτες.

Είναι η κωδικοποίηση, ο κεντρικός ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων, η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης με διοικητικούς γγ και η εκχώρηση υπογραφής στους διοικητικούς διευθυντές, το αναπτυξιακό σχέδιο , η εμβολιαστική εκστρατεία».

Δείτε επίσης