Πολιτική

Τελεσίγραφο Πλεύρη στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

pleyris-ygeias

Ανεμβολίαστος από τις 7 Φεβρουαρίου όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση

Τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, έστειλε ο υπουργός Υγείας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, θα τεθούν εκτός ΕΣΥ από τις 31 Μαρτίου.

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Θα μείνουν σε αναστολή έως τις 31/03 και θα γίνει συνολική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα και αν θα γίνει υποχρεωτικός σε μόνιμη βάση ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς», σημείωσε ο υπουργός.

«Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Μέχρι τις 31/3 θα έχει αλλάξει ο νόμος. Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, δεν μπορούν αυτή την στιγμή να μπουν σε αναστολή. Όταν θα γίνει τυπικό προσόν ο εμβολιασμός θα τίθενται αυτόματα εκτός ΕΣΥ. Όσοι έχουν ελπίδες ότι 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή αυτό δεν θα γίνει», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε δε ότι από τις 7 Φεβρουαρίου θα θεωρείται ανεμβολίαστος όποιος δεν έχει προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολιασμού του.

Αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα, υπογράμμισε ότι «από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η μετάλλαξη Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα, αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό,τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε».

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα», πρόσθεσε.

Δικαιολόγησε την αποκλιμάκωση που έρχεται, σημειώνοντας ότι το κύμα της Δέλτα βρήκε τη χώρα με εμβολιαστική κάλυψη στο 67% του γενικού πληθυσμού, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 84%.

Δείτε επίσης